1. Vei economisi bani

Există un mit conform căruia, dacă angajezi un event planner pentru evenimentul companiei tale, vei cheltui mai mulți bani decât dacă organizezi evenimentul de unul singur. În realitate, lucrurile stau exact invers.

Organizatorul de evenimente corporate are strânse relații de colaborare cu furnizorii (locații, artiști, fotografi, firme de catering etc), ceea ce înseamnă că beneficiază de prețuri preferențiale și poate obține reduceri consistente pentru clienții săi. În plus, organizatorul știe să managerizeze bugetul clientului, să îl concentreze pe aspectele importante ale evenimentului și să elimine cheltuielile care nu sunt neapărat necesare.

2. Vei economisi timp

Organizarea unui eveniment corporate poate părea o misiune simplă, însă adevărul e că necesită mult timp. Pe parcursul organizării apar și acele mici detalii care nu prea se leagă și realizezi că planificarea îți ocupă chiar mai mult timp decât ai prevăzut inițial sau decât ai la dispoziție.

În lipsa unei agenții specializate, tot acest timp este consumat de angajații companiei, care astfel nu mai au cum să se ocupe de activitățile lor obișnuite. Rolul event plannerului este să preia și să își asume responsabilitatea, să lucreze cât mai eficient și să rezolve toate detaliile evenimentului în locul tău și al angajaților tăi.

3. Vei beneficia de cunoștințele și experiența organizatorului de evenimente corporate

Un organizator profesionist realizează evenimente corporate mult mai reușite decât cei care nu se ocupă zi de zi cu asta. El are cunoștințele și experiența necesare pentru a duce la bun sfârșit un eveniment care să își îndeplinească obiectivele stabilite.

Organizatorul de evenimente corporate e la curent cu tot ce e nou în domeniu, cu ce e la modă și ce nu și cu toți furnizorii de pe piață. Știe bine care dintre acești furnizori prestează servicii de calitate și care nu livrează ce pretind că livrează. În situațiile neprevăzute, care pot apărea oricând, organizatorul știe la cine să apeleze și e capabil să găsească soluțiile cele mai potrivite.

4. Vei beneficia de serviciile care ți se potrivesc și pe care ți le permiți

Un event planner bun reușește să înțeleagă așteptările pe care clientul le are de la eveniment și îi oferă serviciile care i se potrivesc, atât din punct de vedere al stilului cât și al bugetului stabilit. Rolul organizatorului nu este să-i vândă clientului său cele mai scumpe și în vogă servicii, ci să îi ofere calitate și să creeze concepte de eveniment care se potrivesc profilului companiei.

Începând cu lucrurile mari (locație și concept) și continuând cu toate celelalte aspecte care fac diferența, event plannerul va face totul pentru ca evenimentul să fie unul memorabil.

5. Event plannerul știe să marketeze un eveniment

Dacă evenimentele exclusiv interne nu necesită marketing, evenimentele cu mulți invitați sau cele promoționale (lansare de produs, evenimente pentru clienți sau pentru atragerea clienților) au nevoie de promovare intensă. Un eveniment promoțional despre care lumea nu știe nimic nu are cum să fie unul de succes.

Organizatorul de evenimente corporate are la dispoziție conexiunile și resursele necesare pentru a marketa un eveniment pe toate canalele de comunicare posibile.